26 Eylül 2018 Çarşamba

BAKIP GÖRDÜKLERİM

Önce şunu belirteyim ki, fotoğrafçılık konusunda altta vereceğim bilgi ve öneriler tamamen kendi deneyimlerimin sonuçlarıdır. Fotoğrafçılık konusunda iddialı olduğumu asla söyleyemem fakat bu işi severek yaptığım için bol bol çekim yapıp deneyerek, okuyarak ve makineme hakim olarak gün geçtikçe daha iyi neticeler alıyorum.


Fotoğraf çekmek çok zevkli bir uğraşı olduğu kadar zor yanları da var. Zorlukları aşma alışkanlığını kazandığınız zaman ortaya çıkan fotoğraflar sizi ve görenleri çok mutlu edecektir. Hele fotoğraf yarışmalarında ödül kazanmanın mutluluğu anlatılamaz derecede olacaktır.
Öncelikle kısıtlı bütçeler için oldukça pahalı bir uğraşı olduğunu hatırlatmak isterim. Bu sebepten yeni başlayanlara ucuz kompakt fotoğraf makineleri kullanmalarını tavsiye ederim. Çektiğiniz görüntülerden aldığınız sonuçlar sizi ve çevrenizi etkiliyorsa ve ek olarak devam konusunda azimli iseniz etap etap üst seviye makine ve ekipmanlara geçmenizi öneririm. Çünkü başta fotoğraf çekmek için aşırı heyecana kapılıp ciddi harcamalar yaptıktan sonra vazgeçenler oldukça fazla. Unutmayınız ki gözünüz ve algılarınız fotoğraf çekmek için yeterliyse basit bir cep telefonu kamerasıyla dahi çok güzel kareler yakalaya bilirsiniz. Kısaca işi ilerlettikçe eksikliklerinizi görüp daha iyi bir kamera ve ekipmanlara ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzde harcama yapmanız en doğru yol olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder